Diavoordracht: G é f t ‘M B’z z e

Diavoordracht: G é f t ‘M B’z z e

Ofwel :ANTWERPSE UITDRUKKINGEN of GEZEGDEN

De taak van de Consul-Anten bestaat er in om de Antwerpse cultuur te promoten. Een specifiek deel van deze cultuur dreigt sterk af te zwakken, zelfs grotendeels verloren te gaan. De gesproken omgangstaal, het dialect, wordt stilaan onbegrepen door de intense promotie van het, óók zó noodzakelijke "Algemeen Nederlands".

Deze voordracht is een kennismakingsroute waarin we samen ontdekken dat de Antwerpenaar een zéér eigen manier heeft om uit te drukken wat er in hem leeft aan waarde, emotie, beoordeling, enz.

De Antwerpenaar gebruikt zijn taal steeds zéér direct, plastisch, speels en gekruid. Aan de hand van een tachtigtal ludieke tekeningen via een powerpoint gepresenteerd maken we een interactieve reis doorheen dit sappige taalgebruik. Wat zie ik? Hoe zegt ge dit in 't Antwerps, met welke uitdrukking of gezegde? Wat is er de juiste betekenis van? Van waar komt ze? " Haren hoed staat op halfzeven! " of " Hij staat waar den borstel staat". Het is dus een interactief spel tussen de voordrachtgever en het publiek.

Indien je geïnteresseerd bent: " Dan ligt ge, bij ons, in 't bovenste schuifke!" en ben je welkom na inschrijving!

Aarzel niet te lang want de plaatsen zijn beperkt!

 

Waar: CO Merksemdok, Emiel Lemineurstraat 72.                              Wanneer:  donderdag 27 februari 2020 om 20u Inschrijven: verplicht bij Ann inschrijvingen@gezinsbondmerksem.be of 0472/46 53 69 Prijs: leden 3€, niet leden 5€ , VT statuut: 1€